Как да помогнем на детето да премине леко през периода, в който трябва да остане в къщи и бъде онлайн?

Как да помогнем на детето да премине леко през периода, в който трябва да остане в къщи и бъде онлайн?

 

Въведете график на деня. Той може да наподобява график на училище или дневен лагер, редувайки периоди на обучение и игра. Намерете време да погледнете как се справя с домашните или помолете по-голямото дете да помогне.

Бъдете креативни по отношение на новите дейности – включете нови дейности в рутината си, като правене на пъзел или прекарване на семейна игра вечер. Защо не включите малки и големи в приготвянето на вечерята – един може да реже морковчетата, друг да слага масата.

Правете ежедневна семейна разходка или карайте колело или правете йога – страхотни начини да оставите децата да изгарят енергия и да се уверите, че всички остават активни.

Позволете на децата да използват социалните медии не само за училище (в рамките на разумното) и Skype или FaceTime, за да останат свързани с връстниците си, дори ако обикновено не им е позволено да го правят. Технологията може също да помогне на по-малките деца да се чувстват по-близо до роднини или приятели, които не могат да видят в момента. Бабите и дядовците могат да разговарят с внучката си всяка вечер и й четат преди лягане. Не е идеално, но помага на всички ни да се чувстваме по-близки и по-малко стресирани.

Contact us