Как родителите могат да поддържат баланс, когато съчетават работа и грижи за децата у дома?

Как родителите могат да поддържат баланс, когато съчетават работа и грижи за децата у дома?

 

Поставете ясни граници. Уведомете семейството си, че през определени часове трябва да се съсредоточите върху работата си. Визуалните знаци като затворена врата могат да сигнализират, че работите и да не прекъсвате. Или накарайте детето да нарисува такъв знак и го окачете на вратата ,като така ще поощрите и неговите умения.

Създайте определени „тихи зони“. Обща зона като хола или кухненската маса може да бъде тиха зона по време на работа или учебно време. Не само е полезно за вас, но може да осигури пространство на вашето дете да се занимава с дейности като четене, писане или рисуване.

За по-големите деца това е чудесен начин да ги насърчите да четат книга, докато вие наваксвате работата си

Координирана грижа. Ако вашият партньор, по-голямо дете или друг роднина е вкъщи, разработете график на смяна, за да помогнете за управлението на грижите за по-малките деца, така че лицата, които се грижат за тях, да избегнат претоварването и да се погрижат за други домашни или работни нужди – или да дремнат бързо. Голямата кака или батко може да бъде ангажиран и да се откъсне също за известно време от своята рутина.

Движете се заедно. Ако обикновено имате навика да ходите на фитнес, помислете за намирането на онлайн видеоклипове за упражнения, за да можете да поддържате рутинни упражнения, докато сте у дома. Можете дори да намерите онлайн видеоклипове за упражнения, които насърчават децата ви да тренират с вас.

Contact us