Настолни образователни игри – полезни за цялото семейство

Настолните образователни играчки и игри са широко разпространени в сектора с детски стоки и аксесоари. Истината обаче е, че те носят ползи и приятни емоции не само за малчуганите, но и за възрастните. Според специалистите, тези игри са подходящи за цялото семейство. Те предоставят множество предимства и забавление както за родителите, така и за децата.

Стига с тези родителски смени!

Много родители са възприели тактиката да се редуват в ангажимента да занимават и да си играят с детето. Според тях това е начин всеки да получи необходимото време за себе си и кратка почивка от вечното вечерно чаено парти с кукли или изтощителното пускане на колички от автомобилната писта. Подобна тактика обаче не е толкова практична и умна, колкото си мислите. Тя може да нанесе известна вреда в семейните отношения. Детето свиква да бъде „поемано“ от свободния родител и започва да се чувства като товар. Освен това то пропуска един от най-красивите и щастливи мигове на детството – моментите, прекарани с мама и татко, моментите заедно. С настолни образователни игри можете да възобновите хармонията в семейните отношения. Да превърнете споделеното време със семейството в истински празник.

Часовете за тихи и образователни игри не бива да са скучни!

Някои родители страдат от синдрома на свръхамбицията. Те старателно отреждат определен период от денонощието, през което децата им задължително трябва да се занимават с нещо образователно. Много често обаче подходът им е толкова скучен и сух, че малчуганите от рано започват да изпитват неприязън към каквито и да е дейности, свързани с мислене, анализиране, сравняване, четене, броене…. Ако сте попаднали в тази ситуация, все още имате право на поправка. Направете я с подходящи настолни образователни игри. В тях има достатъчно елементи и задачи, които ще развият креативността, мисловната дейност, любознателността, добрата памет и концентрацията.

И още ползи от настолните образователни игри

Оказва се, че те носят куп предимства и за малки, и за големи. Настолните образователни игри развиват социалните умения у децата, но и между самите деца и техните родители. Този вид забавление у дома е чудесен повод за непринудено общуване по истински важни теми от ежедневието. Чрез него можем да подобрим комуникацията си с децата, без да е необходимо да водим твърде сериозни и поучителни разговори.

Настолните образователни игри от Thinkle Stars са създадени специално за българските деца така, че да бъдат еднакво атрактивни както за децата, така и за техните родители. Те превръщат една обикновена вечер през седмицата в истинско забавление за цялото семейство!

 

Образователни играчки от ThinkleStars
Детска игра Thinkle Stars – Светът на животните
Детска игра Thinkle Stars – Шпионска математика
Детска игра Thinkle Stars – Шпионска математика

Contact us