Подходящи играчки за по-самостоятелно дете

Всяко дете е индивидуално. За някои самостоятелната игра е нещо напълно нормално и дори приятно. За други обаче, тя е мисия невъзможна за родителите. Има деца, които трудно успяват да се забавляват или занимават с определена дейност сами. Дали защото са по-комуникативни и с добре развити социални умения и търсят общуване с околните, или просто защото така са възпитани и свикнали, тези мъници постоянно търсят внимание. Ние като родители сме длъжни да им го дадем, но нека си признаем – физически това просто невинаги е възможно!

Има моменти, в които тате трябва да свърши нещо у дома, мама – да сготви – или и двамата просто да вземат глътка свеж въздух след дълъг и изтощителен ден. По традиция обаче, точно в този момент детето ще пристигне и ще поиска от вас да поиграете, да почетете или просто да се поборичкате на просторната семейна спалня.

Ако успявате в тези моменти да обърнете внимание и на детето, поздравления! Но наред с тях, ще трябва и да ви посъветваме да започнете да го учите на малко повече самостоятелност. Това умение съвсем не е свързано само с обличането, храненето, ходенето до тоалетна без чужда помощ. Самостоятелното дете може и обича да си играе само. Не винаги. Не постоянно. Но умее и често го прави. Ако това не е вашето дете, препоръчваме ви няколко страхотни образователни играчки, които да „възпитат“ у него подобно качество. Или поне да поставят основите на самостоятелната му игра у дома. Ето кои са подходящите играчки за целта.

Детски образователен таблет

С него детето не само че ще се забавлява часове наред – само – но в даден момент дори може и да откаже да го остави или да го носи навсякъде със себе си. Детският образователен таблет ще въвлече вашия мъник в света на знанията по един вълнуващ начин. С всеки следващ научен любопитен факт за света около нас детето ще търси още и още информация съвсем инстинктивно. Съветът ни е да изберете образователен таблет, който да покрива интересите на сина или дъщеря ви – например, за животни (ако обича да се занимава с такива играчки), за човешкото тяло (ако случайно е казал, че иска да става лекар) и така нататък.

Голям атлас за оцветяване

Преди да кажете, че детето ви има достатъчно книжки за оцветяване, нека поясним, че това наше предложение е по-особено и ще има по-добър ефект за изграждането на самостоятелни навици. Страхотният атлас за оцветяване е наистина голям! А това означава много повече време, инвестирано в неговото довършване. Той не е разделен на страници, какъвто е случаят с книжките за оцветяване и на практика не слага времеви граници кога да се започне и кога да се завърши.  Напротив – размива ги и детето буквално може да изгуби представа за времето, докато се занимава с него!

Настолни образователни игри за братче и сестриче

И за двамата братя, и за две сестри! Настолните образователни игри са подходящи за всички дечица у дома, а ако са три или четири, още по-добре. Както казва Мечо Пух, „Колкото повече, толкова повече!“. Най-хубавото е, че в този вид забавление ще привлече всички деца у дома, където рязко ще стане тихо и спокойно. Е, невинаги. В края на всяка настолна игра, напрежението се нажежава, а вълнението от победата – покачва – така че е възможно да чуете доста силни детски възгласи по някое време!

Самостоятелната игра на децата не е умение, с което те се раждат, а се придобива. С подходящите образователни играчки можете да направите успешна първа крачка!

Детска образователна игра Thinkle Stars – Научи за часовника
Детски образователен таблет Thinkle Stars – Безопасност на пътя
Голям атлас за оцветяване

Contact us