Зимата – най-подходящото време за покупка на образователни играчки

Къси дни, тъмни следобеди, грипни епидемии и често заседяване у дома – това са част от негативите, които зимата носи на всеки родител, опитващ се да разнообрази ежедневието на детето си така, че да му предостави и забавления, и полезни активности. В този период на помощ идват съвременните образователни играчки. Те са идеални за сезона, а и крият множество предимства за развитието на вашето дете.

Заменете детската площадка с настолна игра

Всяко дете има нужда от ежедневната си доза чист въздух навън. През зимата обаче невинаги успяваме да му я предоставим, защото времето не е особено благоприятно, а и честите боледувания ни заключват у дома с дни наред. Това е период, през който детето силно страда от липсата на социални контакти и общуване със своите връстници. Можете да я компенсирате с настолни образователни игри, подходящи за повече участници. Практикувайте ги заедно по семейно или с децата на съседите, приятелите и колегите си.

Кои са подходящите игри по време на боледуване?

Категорично това са тихите игри. Повечето респираторни заболявания, грипът, а понякога и обикновената настинка изискват пълен покой и почивка. Детето обаче си е дете. То има нужда от забавление, а самата скука може още повече да влоши настроението му, с което да увеличи времето за възстановяване. Не забравяйте, че положителните емоции също могат да лекуват или поне да повдигат духа! Всякакви образователни игри като таблет за деца, игри с думи, карти или пособия за оцветяване са отличен вариант за свободното време между необходимия за успешната терапия сън и основното хранене.

Какво и колко пропуска детето, когато отсъства често от детската градина?

Голяма част от съвременните родители изпитват тревога, че честите отсъствия от градината са причина децата им да изпускат много от предвидения за възрастта им учебен материал. На тази възраст пропуските не са толкова сериозни или най-малкото могат да бъдат наваксани у дома. В детската градина се развиват умения като концентрация и памет, а основните придобити знания са свързани с буквите, смятането, логическото мислене и креативността. Докато детето ви не посещава учебното занимание, бихте могли да компенсирате с интересни образователни игри. Горещо препоръчваме Забавна математика (Приключенията на пухчетата) за изучаване на числата, Мемори Робот за раздвижване на мозъка и Нахрани котето за ентусиастите в азбуката и четенето. А с образователен таблет за нула време детето ви ще събере множество енциклопедични знания, които да повишат общата му култура.

Разгледайте секцията с образователни игри на Thinkle Stars. Там ви очакват множество решения за забавно и полезно прекарване на свободното време у дома през зимния сезон.

Детска игра Thinkle Stars – Забавна математика; пухчета
Детска игра Thinkle Stars – Нахрани котето
Детска игра Thinkle Stars – Мемори робот

Contact us