Пътеводител сред разхвърляните играчки

Пътеводител сред разхвърляните играчки

Какво да правите с всички играчки?

За всеки празник, а често и без повод, детето ви получава много играчки. Само за първата година играчките са толкова много, че изпълват кошарката до половината.

А когато детето ви навърши пет годинки, вероятно ще има играчки като за две къщи.

Разбира се, никой от нас не разполага с толкова място, затова сме ви подготвили няколко съвета затова как да се справите с хаоса в детската стая.

 

Счупените играчки – на боклука

Направете с помощта на детето си две купчинки – едната със здравите играчки, другата – със счупените.

Всички трикраки животинки, колички без колела и кукли без глави трябва да отидат на боклука. То така или иначе не си играе с тях, а някои от счупените играчки може да представляват и опасност.

 

Здравите играчки – в банята

Играчките трябва да се почистват основно през два или три месеца взависимост от материала. Дрешките на куклите и плюшените играчки се перат, конструкторите и дрънкалките се мият със сапун, музикалните играчки и тези с батерии се забърсват хубаво с мокри кърпички.

Позволете на детето си то да измие играчките в банята. Пляскането във водата ще му донесе много радост, а и ще ви е отмяна.

 

Всяко нещо – на мястото си

След като всичко е изсъхнало, е време да му намерите място. Сортирайте играчките по вид и ги подредете в кутии или панери, които могат да се подреждат един върху друг.

За повече яснота залепете картинка с вида играчка, за да може по-лесно да се откриват нещата.

И тук основната роля има детето. Все пак играчките са си негови и то трябва да може да си ги намира в последствие.

 

Първата бибилиотека

Със сигурност детето ви има вече книжки. Отделете едно рафтче специално за книгите и едно – за филмчетата.

Така детенцето ви ще има своя собствена библиотека. Ако до нея сложите пуф за сядане и лампа, ще му направите и кът за четене за моментите, в които иска да си почива.

Всичко това е важно да направите под формата на игра и заедно с детето си, за да създадете у него желание и стремеж към ред.

Contact us